tisdag 22 september 2009

Global Gaming Factory X har begärts i konkurs!

Det är företaget Advatar Systems som har lämnat in en konkursansökan till Stockholms tingsrätt eftersom de hävdar att Pirate Bay-spekulanten Global Gaming Factory X (GGF) inte kan betala den skuld på ca 1, 5 miljoner kronor som de är skyldiga.

Advatar Systems drivs av Johan Sällström, tidigare styrelsemedlem i GGF.

Enligt konkursansökan är Vd:n Hans Pandeya delgiven Advatar Systems fordran. Men GGF skriver i pressmeddelande att man inte känner till någon konkursansökan och att man bestrider kravet.

Dessutom har Pandeya egna ekonomiska bekymmer då en obetald skatteskuld hos Kronofogden på 782 516 kronor enligt uppgift renderat i att hans bil, båt och motorcykel utmätts.

Efter att Global Gaming Factory X i juni meddelat att de avsåg köpa domännamnet till The Pirate Bay för 60 miljoner kronor har det varit många turer kring affären. Som tidigare rapporterats har aktien handelsstoppats och bolaget har fått träda ur börsen.

Detta beror bland annat på att Pandeya inte kunnat styrka en rad påståenden i de pressmeddelanden som skickats ut efter det att affären blev känd.

Källa: DN 18 september 2009

http://www.varumarkesombudet.se/