torsdag 8 oktober 2015

ABSOLUT VODKA stämmer städföretag för varumärkesintrång - inte ok att använda ABSOLUT RENT

The Absolut Company, innehar det registrerade varumärket ABSOLUT VODKA och har nu stämt en städfirma i Johanneshov på grund av att de använder det oregistrerade varumärket ABSOLUT RENT. Städfirman har enligt uppgift använt märket sedan 1989. Sprittillverkaren anser dock att städfirman gjort sig skyldig till varumärkesintrång då de använder ett förväxlingsbart varumärke i sin verksamhet och de vill därför förbjuda städfirman att använda ordet ABSOLUT RENT och Absolut Rent städservice i Huddinge AB.

Då städbolaget avvisade sprittillverkarens erbjudande om 50 000 kr för att byta namn har nu The Absolut Company gått vidare och stämt städbolaget för varumärkesintrång. Utöver att förbjuda städbolaget att inte använda märkena vill de att firmaregistreringen hävs och att städfirman betalar rättegångskostnaderna.

Vi på Varumärkesombudet tycker att det skall bli intressant att följa ärendet och avvaktar tingsrättens dom, samtidigt som vi ställer oss undrande till The Absolut Company:s inställning till att stämma ett städbolag för varumärkesintrång. Har de verkligen inget annat för sig?

Källa: DN.se http://www.dn.se/sthlm/stadfirma-stamd-av-sprittillverkare-jag-ger-mig-absolut-inte/